Πικρό νουάρ - "Ατέλειωτη βροχή"

Πηγή: Αθηνόραμα
Τη δυσδιάκριτη απόσταση μεταξύ του θύτη και του θύματος διανύει ο θεατής, παραμένοντας εκτεθειμένος στην "Ατέλειωτη βροχή", το θεατρικό έργο του Keith Huff που έκανε πρεμιέρα χθες βράδυ στο θεάτρο "Ροές".
Πρόκειται για μια συνεχή ακροβασία ανάμεσα στην προδοσία και την πίστη, τη φιλία και το αντίθετό της, την "καλοσύνη" και το Κακό. Όπως η ίδια η ζωή. Ένα άγριο έργο, δυνατό και καίριο που δουλεύει υπόγεια στο θεατή και μετά την απομάκρυνσή του από την πλατεία του θεάτρου. Ιδίως τότε. "A steady rain", που πέφτει καταιγιστικά και μουσκεύει μέχρι το κόκκαλο τον καθένα που κρατά καλά κρυμμένο στην εσωτερική του τσέπη, αυτή της καρδιάς, το περίστροφο των ενοχών, έτοιμο να το γυρίσει προς όποιον χρειαστεί.
Στην ελληνική του μεταφορά το έργο σκηνοθετήθηκε εξαιρετικά από τον Αντώνη Καφετζόπουλο, ευρηματικά και με ατμοσφαιρικότητα. Η μετάφραση είναι της Αθ. Καραγιαννοπούλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου. Οι δύο πρωταγωνιστές, Δημήτρης Αλεξανδρής και Γιάννης Στάνκογλου, με τις ερμηνείες τους σηκώνουν το βάρος του έργου και το περνάνε στο κοινό με ένταση. Ο μεν Αλεξανδρής σωματοποιεί εντελώς, με εξωστρέφεια, το ρόλο του απρόβλεπτου Ντένι και ο Στάνκογλου βασισμένος στη φωνή του και τη λιτή του παρουσία γίνεται ο Τζόι, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το πικρό χιούμορ κυριαρχεί και επιτείνει την τραγικότητα. Σημαντική παράσταση, μην την χάσετε. Αξίζει τον κόπο.