Το διεφθαρμένο κράτος

είμαστε ΚΑΙ εμείς. Επιτέλους. Να το καταλάβουμε. Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης μηνυμάτων που αφορούν το ΦΠΑ.Φόρος Που δεν Αποδίδεται, θα έπρεπε να λέγεται έτσι όπως καταντάει το ζήτημα. Μ' αρέσει που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους από τις αυξήσεις του Φόρου Που δεν Αποδίδεται.
Ξεκινάω από τα γεγονότα: όχι ένας ούτε δύο, αλλά αρκετοί ταξιτζήδες -όπως μου λένε φίλοι- όταν τους ζητάς απόδειξη, σου λένε ότι θα σε χρεώσουν και ΦΠΑ και δεν είναι διατεθειμένοι να σου δώσουν τελικά απόδειξη. Άμα επιμείνεις σε βλέπουν σαν απόβλητο της κοινωνίας και με δυσθυμία σου δίνουν τη ρημάδα την απόδειξη, παίρνοντας παραπάνω χρήματα φυσικά. Εταιρεία μεταφορική -η οποία λογικά θα εκδώσει παραστατικά- αρνήθηκε να δώσει απόδειξη ότι παρέλαβε αντικείμενα προς μεταφορά, γιατί λέει τότε θα έπρεπε να χρεώσει και ΦΠΑ. Ηλεκτρολόγος επίσης δεν ήθελε να κόψει απόδειξη και αφού εξαναγκάστηκε από τον πελάτη, του χρέωσε και 4% παραπάνω.
Άντε να συνεννοηθείς με όλους αυτούς καθημερινά που θέλουν να κλέψουν εσένα, το κράτος, εντέλει τον ίδιο τους τον εαυτό.
Σκεφτόμουν μια διαφημιστική καμπάνια με σλόγκαν "Μην είσαι μ%@#*ας, κόψε απόδειξη", θα μας απαλλάξει από διαπληκτισμούς και εξηγήσεις, ίσως.